Blog

Hieronder zal ik regelmatig nieuwe blogs schrijven over verschillende onderwerpen over voeding en gezondheid. Deze informatie zal vaak ook op social media vindbaar zijn. 

De invloed van blauwlicht (in de avonduren)..

Vroeger haalden we ons voedsel uit de natuur door te jagen en te verzamelen. We sliepen in grotten, waarbij we uiteindelijk onszelf verwarmden door middel van een kampvuur. We stonden meer in verbinding met de natuur. We sliepen toen de zon onderging en werden wakker toen de zon opkwam.

Lees meer »

Wat kan je doen tegen eczeem?

Ik werd zaterdag ochtend ineens wakker met jeuk. Ik had even gekrabd. Een uur later zat deze eczeemvlek er. Vreselijk. Loop er nu al een week mee rond, waarom eigenlijk en wat kan ik er tegen doen?

Lees meer »

Gedragsverandering kan heel lastig zijn

Gedragsverandering kan best lastig zijn. We leven op dit moment erg in een comfortmaatschappij. We hoeven niet meer hard te werken voor ons eten. We zitten veel gedurende de dag en ons eetpatroon is ook sterk veranderd vergeleken met vroeger. Evolutionair gezien zijn wij nog hetzelfde als de oermens, maar onze samenleving is enorm veranderd. Kijk maar eens hoeveel prikkels wij binnenkrijgen op onze telefoon. Daarnaast zijn ook veel mensen inactief. Om mensen te helpen naar een gezondere leefstijl is gedragsverandering enorm belangrijk. Door gedragsverandering in leefstijl aan te leren, kan het verloren gewicht ook daadwerkelijk weg blijven. We willen namelijk niet terugvallen op ons oude gewicht. Maar wat zijn nu handige methodes om gedrag te veranderen?

Lees meer »

Waarom (en hoe) zou je thuis fermenteren?

Sinds de komst van de koelkast hebben we allemaal een (groot) tekort aan vitamine K2. We hoeven producten in de winter namelijk niet meer zo lang te bewaren, omdat we nu een koelkast en vriezer hebben. Vroeger werden deze producten bewaard door middel van fermentatie. Maar wat is fermenteren, vitamine K2 en waar is het goed voor?

Lees meer »

Glucose Revolutie - Jessie Inchauspé

In het boek Glucose Revolutie van Jessie Inchauspé beschrijft Jessie zichzelf als de Glucose Godin. Dit is ook haar merknaam op sociale media. Zij was erg geïnteresseerd in haar lichaam, omdat ze zelf weinig grip kon krijgen op haar lichaam. Het boek sprak mij erg aan met de kennis en tips die zij deelt met betrekking tot glucose (en koolhydraten) en wat dit met ons lichaam doet. Ik wil graag dit met jullie delen! 

Lees meer »

De voordelen van creatine...

Heb jij weleens van creatine gehoord? De kans is groot dat jij het kent als een sportsupplement, maar wist je dat iedereen voordeel kan hebben van het aanvullen met creatine?Creatine is een natuurlijke substantie die in het lichaam wordt geproduceerd en kan worden gevonden in rood vlees en vis. Creatine fungeert als energiereserve om nieuwe energie voor de cellen aan te maken. Het consumeren van extra creatine leidt tot verhoogde cellulaire energie die is opgeslagen in de spieren. Het zorgt voor een verhoogde energieaanvulling.

Lees meer »